maanantai 19. toukokuuta 2014

Aurinko armas

Nyt se vihdoin koitti, kauan odotettu kesä
Ulos on pakko päästä nauttimaa auringonpaisteesta ja täyttämään D-vitamiini varastoa.
Aamulla  pukiessani t-paidan ylleni en voinut olla kauhistelematta talven tuomaa kalpeaa ihoani. Toivoinkin saavani edes pienen päivetyksen aikaiseksi päivän aikana. No sieltähän se sisäinen kosmetologi nosti taas päätään ja muistutti mua jälleen kerran laittamaan sitä aurinkovoidetta.






Meillä suomalaisilla on kummallinen tapa väheksyä aurinkosuojan käyttöä kunnes iho punoittaa ja taas ihmettelemme että miksi sitä voidetta ei tullu laitettua. Valkoisen ihoni inspiroimana ajattelin kerrata miksi aurinkovoiteita kannatta ylipäätänsä käyttää, varsinkin näin alkukesästä.





  • ihon palamista pidetään kaikkein vaarallisempana. Melanooma on todettu kehittyvän juuri niille alueille jotka ovat palaneet auringossa.
  • ihoon kehittyy teleangiektasiaa ja pigmentaatio muutoksia.
  • iho kuihtuu ja surkastuu jolloinka siihen tulee ryppyjä ja juonteita, harmillista on se, että auringon vahingot saattavat näkyä vasta 20-30 vuoden kuluttua. 
  • huokoset laajentuvat
  • aurinkovoidetta tulee lisätä kahden tunnin välein koska se imeytyy/haihtuu. 


No, aurinkotuotteita löytyy vaikka kuinka paljon ja hintahaitari on suuri mutta tässä muutama tuote mikä itselläni on päällimmäisenä mielessä. 
Diego Dalla Palma Professional lanseerasi tänä keväänä uuden aurinkolinjan ja tuotteita tuli jopa 13 kappaletta.

PRE-SUN -tuotteet nopeuttavat ruskettumista ja tekevät siitä kestävemmän 
SUN -tuotteet suojaavat ihoa
AFTER SUN -tuotteet korjaavat, pehmittävät ja rauhoittavat ihoa auringon oton jälkeen



Se mihin kiinnitin huomiota tutkiessani INCI-listaa tuotteen takaosassa oli se, että aurinkotuotteet ovat ERITTÄIN hoitavia. Tuotteista löytyy jopa neljää eri hoitavaa öljyä sekä etanaseerumia (!!!) Ihanaa että ollaan päästy näin pitkälle! Ne siis suojaavat, hoitavat ja kosteuttavat ihoa. 





Tuotteet on tehty suojaamaan herkkää ja haurasta ihoa. Ne ehkäisevät punoitusta ja ärsytystä. Se mikä musta oli myös hyvä puoli oli se, että osa tuotteista soveltuvat myös lapsille.





Ei muuta kuin auringosta nauttimaan ja arinkosuojaa iholle! :)






2 kommenttia:

  1. Saako noita rasvoja apteekista? mielenkiinto heräs :)

    VastaaPoista
  2. Raumalla mun mielestä ei kukaan myy Diego Dalla Palmaa mutta varmasti vastaavia löytyy paljon ammattikosmetiikasta. :) Leilassa ja Aarenissa voi olla jotain vastaavia tuotteita :)

    VastaaPoista